De ce durează 10 ani să faci un spital?… De tâmpiți și de incompetenți ce sunt cei puși în fruntea țării!

Se pare că nu avem nicio șansă oricât de mică, de a vedea că România se îndreaptă spre drumul dezvoltării așa cum multe state membre ale Uniunii Europene au început să meargă de foarte mult timp. Un drum al respectului față de cetățeni și față de siguranța acestora în propria lor țară.România a ajuns în anul 2021, într-o criză sanitară acută, profund afectată de pandemie. În anul 2021 avem acuzații de achiziționare de măști neconforme date spitalelor, măști neconforme vândute românilor pentru protejare împotriva virusului, dar atenție nerecomandate a fi purtate, dar obligativitatea pe care a impus-o autoritățile și nerespectarea purtării acestora, duce la sancțiuni aspre.

Am început anul cu un episod urât din serialul „Cum să arzi în spital” și episodul nepăsării președintelui României, care a plecat la schi, sau cum e sa primești 5000 Ron despăgubiri pentru că ți-a ars ruda în spital, din cauză că a folosit o aerotermă pentru a se încălzi (după ce a plătit o viață contribuții la stat) sau a nu mai știu ce variante inventate pentru a da socoteală incompetenții din fruntea țării sub sloganul „când îți ard rudele în spital, coaliția de guvernare se întărește”!Ieri a căzut ca un trăsnet „plimbarea spitalelor de la sectorul 1 la Primăria Generală București”!Ceva de genul: ți le dau ție că mie nu îmi trebuiesc că au datorii sau nu îmi pasă.

Așa ceva nu cred că mai există pe planeta Pământ.Unul dintre cei mai importanți piloni ai unui stat este sistemul sanitar și investițiile în modernizarea și implementarea unor măsuri logistice care să poată fi puse imediat în practică în cazul unei catastrofe.In sectorul 1 Bucuresti se află unele dintre cele mai mari spitale dar și foarte importante din România.Gândiți-vă la situația aceasta: în București la ora actuală se află cele mai multe clădiri din țară cu grad seismic foarte ridicat.

Adică, la un cutremur de 6 grade se fac una cu pământul. Ce ne facem noi, cei din restul țării, care am fost ținuți după copaci de toți parlamentarii și de toți guvernanții și care nu au alocat fonduri pentru dezvoltarea Moldovei (guvernanți, deputați, senatori plecați din județ). Fără infrastructură, fără spitale (cele închise de guvernul Boc -Basescu), fără spitale noi cu specialități noi, care să nu mai poarte pacienții pe la Cluj, Târgu Mureș ,București, Iași .Ganditi-vă că cele mai mari spitale pentru copii, arși, chirurgie oro-maxio/facială sunt la 600 km distanță și vorbim de parcurgerea unor străzi și drumuri care nu sunt de mare viteză. Iar toate fondurile care s-au alocat doar într-o singură zonă ca fiind prioritară, în speță București, care nu își permite să încălzească saloanele spitalelor, și în consecință iau foc din cauza aerotermelor sau a instalației electrice suprasolicitate. De asemenea, străzile sunt ca niște parcări, urbanismul este praf, aglomerație și blocaje în trafic, străzi înguste cu gropi cât casa când se sparg conductele de apă caldă sau clădiri care stau să îți cadă în cap la un vânt mai puternic .

De ce trebuie să depindem noi ca și judet de alții? De ce nu avem voie sa ne facem spital cu secție pentru arși , de ce nu avem spital pentru copii, de ce trebuie mereu să fim plimbați și să fim puși la ușile altora, să așteptăm de parcă am fi cetățeni din lumea a treia fără drepturi, culmea la noi în tară , unde plătim taxele și impozitele la zi.De ce trebuie noi ca județ să așteptăm să se scarpine nu știu ce ministru sau parlamentar care întâi vrea sa își așeze niste interese cu autoritățile locale, în loc ca cetățenii să aibă parte de tratament corect ,calitativ și respect din partea autorităților care au fost puse prin vot și nu prin tragere la sorți? Ganditi-vă bine când citiți aceste rânduri că va veni o situație în care politicienii și șmecherii vor da bir cu fugiții și amărâții vor suporta toată mizeria ,incompetenta și răutatea acestor nenorociți care fug de responsabilități și pupă cizma partidului, iar noi cetățenii o să căutăm pe YouTube cum sa coasem o rană, cum să dezinfectăm, cum să improvizam un garou , că avem mari șanse să pățim ca la începutul pandemiei când s-au închis drumurile, când s-au cerut declarații scrise și doctorii, asistentele s-au închis în case sau au cerut pensionarea rapidă ca să nu se îmbolnăvească sau ca să nu fie trași la raspundere. Responsabilii se ascund ca potârnichile și cetățenul de rând este amendat că nu poartă masca neconformă adusă de șmecherii statului și vândută la prețuri exorbitante.De ce România are datorii de sute de milioane clinicilor și spitalelor din Austria ,Germania ,Italia pentru tratamente? Tratamente făcute de doctori români, niste adevărați titani ai medicinei românești fugăriți de jegul, mizeria și incompetenta tuturor celor puși de partide să managerieze spitalele. De ce atâta bătaie de joc și înjosire apentru cetățeanul român , mai ales din regiunea Moldovei?Până când aveți de gând să vă mai bateți joc de noi?

Autoritățile să se gândească foarte bine când mai pun in fruntea spitalelor manageri fără pregătire și experiență. In spital nu e târg de haine, ca sa știi să faci achiziții corecte și de calitate îți trebuie experiență și pregătire profesională în domeniu și nu experiența la adus cafeaua șefului de partid.

a

What You Need to Know About VoteStart

The perfect way to get a head start in your upcoming political campaign.

 
2976 Washington St
San Francisco, CA 94115
 

Follow us:

Chip in now, every dollar helps in the crtical final moments of this campaign.

Fiona Anderwood